myModal-1
25% Complete 25%

Overzicht

Landingsmechanisme

Klik op de omcirkelde figuur voor een fotocarrousel met details over het ontwerp en de bouw van het landingsmechanisme.

 

Specifications:

Lengte: 10 m

Vertraging: 20 - 50 m/s2

Demping: hydraulisch, 2-trappen

 

Dit is een schematisch overzicht van het landingsmechanisme van het AP3 lanceer- en landingsplatform.

Het landen van AP3 gebeurt op innovatieve wijze, vandaar dat Ampyx hierop een patent heeft aangevraagd. De innovatie maakt gebruik van het feit dat het AP3 vliegtuig onder normale omstandigheden altijd vastzit aan de kabel, ook gedurende de landing.

Door het vliegtuig in de lucht af te remmen met de kabel hoeven we niet op een bepaald punt te landen. Het AP3 vliegtuig dient slechts, met ongeacht welke snelheid, door een "virtueel raam" te vliegen dat zich aan het begin van het landingsdek bevindt. De veren en dempers van het landingsmechanisme remmen het vliegtuig in de lucht af zodat het gecontroleerd naar beneden komt.

Na de landing trekt de lier, via de kabel, het vliegtuig terug naar de lanceerpositie middels de geleiderails die in het landingsdek gemonteerd zijn. Dit gebeurt uiteraard volledig automiatisch, zonder menselijke tussenkomst.

De horizontale balk onder het figuur is een indicator voor de voortgang van het ontwerp en de bouw van het AP3 landingsmechanisme. Na het draaien vele duizenden simulaties en het uitvoeren van conceptuele testen is het ontwerp bevroren en zijn we nu klaar om het mechanisme te laten bouwen.