Nieuws

16 maart 2016

Artikel: Europees kennisnetwerk AWESCO van start

Van 29 februari tot 4 maart kwamen aan de Universiteit van Freiburg veertien PhD studenten en hun begeleiders van universiteiten en bedrijven bijeen voor de aftrap van het post-doctorale programma AWESCO.  De afkorting staat voor “Airborne Wind Energy System Modelling, Control and Optimisation”. De groep gaat met elkaar aan de slag met de technische en wetenschappelijke uitdagingen die komen kijken bij het oogsten van windenergie m.b.v. een toestel aan een kabel. Dit Marie-Skłodowska-Curie project wordt gesteund door door de Europese Unie met Horizon 2020 en door de Zwitserse overheid. Ampyx Power is een van de partners van AWESCO. Phd student Jonas Koenemann is in dienst bij Ampyx Power. Lees hier verder. (Het artikel is in het Engels)