Nieuws

11 juli 2017

Ampyx Power selecteert Abaco/Lynx COTS voor de autopiloot

Het bedrijf Abaco Systems kondigde onlangs de beschikbaarheid aan van het LynxOS®-178 2.2.4 real time operating systeem van Lynx Software Technologies voor Abaco’s DO-254 certificeerbare SBC 314 3U VPX single board computer.

Bij Ampyx Power streven we naar veiligheid en betrouwbaarheid. Het ontwikkelen van een technologie die voldoet aan alle certificeringsrichtlijnen is een tijdrovend en kostbaar proces. Deze combinatie van hardware en software in de single board computer, voor onze autopiloot, draagt bij aan een robuust en betrouwbaar Airborne Wind Energy systeem.

Erik van der HeideSupply Chain Manager Ampyx Power

Ampyx Power is de eerste afnemer. SBC314 en LynxOS-178 zijn beide COTS (commercial off-the-shelf) producten, en Ampyx Power doet haar voordeel met de combinatie van hardware/software om het certificeringstraject te vereenvoudigen en tijd, kosten en risico’s te beperken.

“Een systeem bouwen dat aan alle veiligheid- en certificeringsstandaarden voldoet is een enorme uitdaging voor bedrijven zoals Ampyx Power – maar de beschikbaarheid van LynxOS-178 2.2.4 voor onze SBC314, en onze investering in DAL A artifacts, zal dit traject vereenvoudigen,” zegt Mrinal Iyengar, Vice President, Product Management bij Abaco Systems. “Deze COTS producten zullen hen helpen om hun technologie sneller en goedkoper naar de markt te brengen.”

 

“Het samenbrengen van ons DO-178C safety-certified RTOS met Abaco’s DO-254 certifiable COTS hardware is baanbrekend voor  diegenen die zich bezig houden met luchtvaart systemen” zegt Robert Day, Vice President, Marketing bij Lynx. “Dit is een mooie combinatie en stelt klanten zoals Ampyx Power in staat om hun technologie efficient en met aanzienlijk minder risico’s naar de markt te brengen.”