Nieuws

3 mei 2019

Ampyx Power in documentaire Ockels Erfenis

Op 18 mei, 5 jaar na het overlijden van ruimtevaarder, natuurkundige en piloot Wubbo Ockels, wordt een documentaire uitgezonden op BNN Vara over zijn ‘erfenis’.

Wubbo Ockels was de eerste Nederlander in de ruimte. Net als de meeste astronauten die de aarde van een afstand hebben gezien kwam Ockels terug als een ander mens. Hij zag onze planeet in al zijn kwetsbaarheid en wist: hier moeten we zuinig op zijn, er is er maar één: We’re all Astronauts of Spaceship Earth.

Terug op aarde startte hij verschillende duurzame projecten: vliegers om energie mee op te wekken, een elektrische superbus, een duurzaam schip.

Wubbo wordt gezien als de Europese nestor van Airborne Wind Energy. Hij onderzocht de mogelijkheden en theorie achter het Airborne Wind Energy concept  als professor aan de TU Delft.  Ampyx Power’s Richard Ruiterkamp en Michiel Kruijff, werkten met Ockels samen en werden in onze werkplaats in Den Haag geinterviewd door documentairemaker Daan Alkemade over zijn vindingen en drijfveren.

2Doc: ‘Ockels Erfenis’ is op zaterdagavond 18 mei om 21u te zien bij BNNVARA op NPO 2.

De trailer kunt u hier bekijken.